pár vět o naší budoucí školní praxi na východě :)

Dej jim, prosím, Pane, spravedlivý mír..

21. 1. 2014 12:12
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Ukrajina

Kličko volá: "Do boje", Timoščenková zase: "Braňte Ukrajinu.." Juščenko se to snaží klidnit... Stejně to na mě působí jako hromadný zmatek, bitka všech, teď nebo nikdy.. A rozhodně to všechno není tak černobílé... A taky se nepovažuji za odborníka na tuhle situaci.... ALE z toho co vidím..

Že to na Ukrajině, zvlášť v Kyjevě vře, víme už nějakou dobu. V listopadu šlo o bouři ohledně ne/podepsání asociačních smluv s EU. To ale zdaleka nebylo všechno a taky nemůže - od doby, co Janukovič lepí Ukrajinu směrem k druhovi Putinovi..
A co tam lumpové vyvádějí za psí kusy teď? Ve čtvrtek třeba byla schválena legislativa o omezování pouličních "projevů".. No, ale jde i o to, že na demonstranty se teď může použít Berkut, Ukr.speciální policejní jednotka k potlačování protestů apod. ("Zaměstnanci Berkut mají právo použít jako každý jiný policista zbraně, pokud jde o ohrožení jeho života nebo životy druhých. Ale na shromáždění toto omezení neplatí." "Berkut mají při provádění příkazů povoleno používat fyzickou sílu."...http://kp.ua/daily/200114/434117/)
Co dále - že se bouří Kiev, víme. Že se bouří Ukrajinci, víme.

 

Jak je to v jednotlivých městech? Někteří lidé se sbírají a odjíždějí do Kieva.. ..a , někteří do měnších měst jako třeba Lvov. Kamarád, vysokoškolák, Ukrajinec mi odtud včera v noci napsal: "Mitynhari z katapultů (střelci) mají různé způsoby útoku na vojáky - je to podobné jako na bojových akcích. Berkutu je dovoleno střílet/lít na demonstranty studenou vodu, která okamžitě mrze.. na lidech! Lvovští lidé blokují výjezd vnitřních vojsk do Kyjeva  - na podporu Berkutu..jsou žádáni, aby přešli na stranu národa - lidí, váhají, mají strach. Ale jsou tam velitelé, kteří JSOU PŘIPRAVENI PŘEJÍT NA STRANU NÁRODA/LIDÍ, ale mám strach o jejich bezpečnost a jejich rodiny.. Doufáme, že budou s národem. Ještě teď je v Kyjevě nashromážděných na 20! tisíc vojáků.

Všechny naděje dáváme Bohu pro lepši porozumnění, chápaní sil. Aby nemlátili lidi/národ a nestříleli na media... ale SVOBODU NEMŮŽE BÝT ZASTAVENA!!! Náš prezident jistě záměrně hrajě o čas - nechce vést dialog. Pokud jde o mě, potřebujeme zásah/sankce mezinárodních společenství, protože všechno už vře/je na vrcholu!!"

(fotka: Berkat se snaží prolomit blokádu lidí na G/Hruševského, Lvov..)

Dej jim, prosím, Pane, spravedlivý mír.. +

http://www.pravda.com.ua/

http://kp.ua/daily/200114/434117/

http://kp.ua/daily/210114/434234/

http://kp.ua/daily/210114/434227/

http://lvivexpres.com/news/2014/01/20/57176-vnutrishni-viyska-zapyskamy-prosyat-lvivyan-trymaty-oblogu

http://www.youtube.com/watch?v=xCzR9J8E7yg&feature=youtu.be

Zobrazeno 1214×

Komentáře

Lukáš Fries

Co se týče 11. září, tak také jsem shlédl několik dokumentů a vyslyšel jsem mnoho názorů na celou akci i s tou nejkontroverznější s uloženými náložemi. (Opravdu jsem přesvědčen, že nikdo není takový machr, aby řízený odstřel takových to rozměrů provedl s takovým úspěchem, načasování, přesností, odhadem poškození budovy letadlem atd.). Silně pochybuji o jakémkoli spiknutí západu a snaze o vytvoření Nového světového řádu. Veškerá média jenom čekají kde by vytáhli nějakou senzaci v podobě jakéhokoli převratného objevu nebo odhalení. Pochybuji, že by si nikdo nedal práci s bližším prozkoumáním podobných hnutí. Jakákoliv odveta by nezůstala bez povšimnutí. Nechci polemizovat, ale k těmto teoriím jsem velmi skeptický. Souhlasím, že ne vše co se píše o Ukrajině nemusí být pravda, totéž i o USA.

Lukáš Fries

Jenom si nemyslím, že by někdo měl takové požehnání od Boha, že by se mu dařilo se všemi lidmi planety hrát tak perfektní hru bez jediné chybičky.

Zobrazit 27 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio