pár vět o naší budoucí školní praxi na východě :)

Zdrástvujte, dorógije druzjá :)

25. 12. 2012 19:26
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Ukrajina , Caritas VOŠs

Zdrástvujte, dorógije druzjá :)

Chci vás touto cestou informovat o své školní praxi na Ukrajině.

Pro ty, kdo ještě netuší, oč jde.
Studuju VOŠs Caritas Olomouc a v rámci našeho oboru Mezinárodní sociální a humanitární práce vyjíždíme všichni někam do světa. Abychom poznali, jak sociální nebo humanitární práce vypadá v zahraničí, něco se naučili nebo něčemu naučili je, kdo ví.

Tedy i já, dá li Pán!, se odebéřu 25. 2. 2013 na tři měsíce za hranice.

 

Jak už bylo řečeno, směřuju na Ukrajinu, konkrétně bychom se spolužačkou Terkou, se kterou pojedeme, měli navštívit Brody, adaptační oraganizaci pro lidi na okraji společnosti, soběstačnou zemědělskou farmu na bývalé raketové základně. Další, Starokonstantiniv, terapeutická komunita pro závislé a sociálně vyloučené lidi, prostory kláštera. To je tak to zakarpatí, ne moc daleko od hranic. Pak je na programu přejezd přes celou krásnou velkou Ukrajinu (tak asi 18 hodin vlakem:)) přes Kyjev až do Charkova, kde by mělo být zařízení podobné Charitě, pro různé skupiny lidí – od seniorů před domácí péči po „nízkoprahy“ v tamním podání. Pak se vrátíme na západ a poslední „zastávkou“ před cestou domů bude Lopatyn, práce hlavně s dětmi, sirotky, dětmi ulice, nízkoprah, kdo ví. A pak hurá domů. :)

cesta po U.krajině.bmp

O dalších skutečnostech ohledně praxe vás budu průběžně informovat.. :) však ještě nejedu.. ještě bude dost příležitostí se případně potkat, pokecat, dozvědět se další věci..  a vůbec, přátelství nezáleží na počtu kilometrů, ale na každém z nás. :)

Víte, no, jedu poprvé takhle někam nadlouho, za hory a doly. Co všechno mě čeká, nevím. Zkušenost. Ale moc bych si přála, aby mě někdo čekal, tady doma. Nemůžete mě ale čekat při příjezdu, když nevíte o mém odjezdu :) to dá rozum. Tak o tom píšu..nevěda, jestli se na to víc připravit potřebujete vy nebo (to spíš) já.. :)

 

do svidánja vaša Lída :)

Zobrazeno 1259×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio